torstai 11. syyskuuta 2014

Lähtö lauantaina

Lauantaina lähdemme kohti Brasiliaa. Siltä näyttää ainakin tänään torstaina. Sääennuste on hieman sekava, mutta jatko ei näytä tuovan suurta muutosta. ITCZ:n (konvergenssivyöhyke) pitäisi tulla vastaan vasta latitudilla 10 N eli 420 merimailin päässä, mutta kartoissa pyörii tyveniä jo ennen sitä. Kap Verde on laaja saaristo, menee vuorokausi päästä eteläisimmän saaren ohi.
Rio de Janeiroon on 2600 mpk, kolmen viikon purjehdus. Saa nähdä rantaudummeko ennen sitä. Päätös tehdään tilanteiden ja tuntemusten mukaan.

Huomenna viranomaiset, kauppa ja tori. Lauantaina vesi ja diesel.

Tässä vielä kuvia Mindelosta.
Kuva on lihakaupan ovelta. Olivatko kilit menossa vai tulossa?

Ilkan ja Sinikan suosittelema Cafe Lisboa. Täyttä, ei mahduttu sisään.
Ruokakauppa Fragatassa on lounaskahvila. Lounas 4,90 euroa.
Kananmunakauppa.4 kommenttia:

 1. Moi, ettekös suunnittele välipysähdystä Fernando de Noronha saarelle, mutta se on kuulemma kallis paikka, mutta olla varmaankin mielenkiintoin.
  Hyvää matkaa jos kolmessa viikossa pääsette Tammikuun Joelle, mutta se on pitkä matka.

  VastaaPoista
 2. Juu, Noronha on mahdollinen pysähdyspaikka. Kallis, mutta mielenkiintoinen. Rannikolla port of entryjä ennen Rioa ovat Salvador, Ilheus ja Vitória.

  VastaaPoista
 3. Mikon mukaan, kun on Noronjalla käynyt, pitää myös kirjutua ulos ja sitten Brasilian mannermaalla pitää kirjauutua udelleen, mutta, Mikko seilasi sieltä Fortalezaan, tuultuaan St. Helenalta, maailman ympärimatkallaan 2008.
  Noronja on kallis turistipaikka. Siellä käy surffareita ja muita rikkaita turisteja.
  Sy Melina, kertoi, että he maksoivat 3 henkilöä ja 4 vrk, ankkurissa 500 Euroa !
  Mutta jos sinne, kuitenkin, menette, kertokaa customs-sille että teidän vene on 9,9m ! Kun sen pituutta, ankurissa kelluvana on, kaukaa, vaikea arvoioda, niin pääsette halvemmalla !

  VastaaPoista
 4. Hei, tässä on vielä tietoa, mutta tämän te varmaan jo tiedätte!

  Noonsite:S/V Suela
  "Every nationality in the anchorage agreed, whether they had a visa issue or not, it would have been better to skip this island. It was CRAZY expensive. Your current anchor/park fees seem about right - we paid $120/day for a rolly anchorage. Produce was wilty and mushy, it was worse than what I had on board, which had come from St. Helena or even South Africa! All food was expensive. A side order of fried manioc (basically french fries) was $9. Diesel $10/gallon. No fun.
  S/V Suela California, USA (2008-06-26)"

  Noonsite:Fernando de Noronha - Profile
  Anchor in 10 to 14m over hard sand (and rock).
  Both anchoring fees and Park fees are charged. Anchoring fees are charged from arrival; US$82/day (in 2014). The National Park fee (Enviromental fee) is not charged for the first day, but there is a fee per person, per day thereafter (US$20/day/person in 2014).


  VastaaPoista