sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Isla Redonde

Moottoroimme eilen vastauulessa kaksi tuntia takaisin Ushuaiaan. Itätuuli on täällä todella harvinainen, mutta kuluneella viikolla on kaksi kertaa tuullut idästä. Ushuaian satama on auki itään ja heikkokin tuuli nostattaa epämukavan, pahimmillaan vaarallisen aallokon. Laiturin kupeessa ei ole hyvä silloin keikkua. Odotimme ankkurissa tunnin verran tuulen laantumista. Sääennusteen mukaan piti tuulla pohjoisesta.

Isla Redonde ja AFASYN-regatta viikko sitten sunnuntaina.
Viime viikolla siirryimme villihevosten Cucharitasta Redonden saarelle, jossa on prefecturan asema ja rykelmä pikkuisia mökkejä. Saari ei kuulu luonnonpuistoon. Se oli paljon rehevämpi kuin Cucharita, mutta kävelemään pääsi pitkin polkuja. Kävimme moikkaamassa prefecturan miehiä, joita oli asemalla kolme. He päivystävät saarella kuukauden. Ilman venettä. Iltojen ajanvietteeksi olohuoneessa nökötti valtava TV ja kalliolla satelliittilautanen.

Redonden ankkurilahti, jossa on rykelmä mökkejä. Yhdessä on makuusijat
11 hengelle, yksi on grillaustila pöytinen, yksi postitoimisto kesäturisteja varten.

Saarella asuu kaksi kulkukoiraa, toinen prefecturan asemalla, toinen ankkurilahdessa. Ne olivat lihavimmat kulkukoirat, mitä olen koskaan nähnyt, ja syykin selvisi prefecturan asemalla, missä koirilla oli ruoantähteitä pursuavat kupit.

Lahdessa asuva koira lähti mielellään mukaan kävelylle ja kaipasi  myös rapsutusta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti