maanantai 19. lokakuuta 2015

Kuukaudeksi saaristoon

Viime päivinä olen tuntenut itseni kuormajuhdaksi. Joka päivä muutama painava repullinen ruokaa ja juomaa on kannettu veneeseen sen lisäksi, että kävimme pari viikkoa sitten Katin autolla suurostoksilla: kaksi täyttä kärryllistä tavaraa. Tänään ajoimme taksilla 500 metrin matkan kaupalta satamaan. Juurekset, vihannekset ja hedelmät painoivat liikaa kannettavaksi. Kun reput ja laukut oli tyhjennetty, lähdimme uudelle hankintamatkalle lihakauppaan. Lihaa saa marketeistakin, mutta olimme nähneet erikoiskaupan yläkaupungissa. Ostimme 1,7 kiloa sisäfilettä (pakastamatonta) 10 euroa/kg sekä puolentoistakilon lampaanviulun 7,50 e/kg. Ne tyhjiöpakattiin itse. Ruoholahden citymarketista ostetulle vakuumilaitteelle on vihdoin alkanut olla käyttöä. Aiemmin olin ostanut tyhjiöpakatun paistin, joten lihaa piisaa. Harmi, että kalatarjonta on olematonta, mutta olemme varautuneet tekemään vaihtokauppaa kuningasrapukalastajien kanssa. Valuuttana viini.

Ushuaiassa on vierähtänyt kuukausi. Kohta takaisin
Puerto Williamsin mutaisille teille.

Jotenkin jouluinen tunnelma näin kevään korvalla... ai mutta jouluhan on
kahden kuukauden kuluttua.

Kuvat ovat keskustan turistikadulta. Ushuaiasta on löytynyt kaikki
tarvittava kumisaappaista sähköjohtoon.

Emme ole lähdössä kauas, vaan tutkimaan Beaglen kanavan itäosaa sekä Navarinon eteläpuolella sijaitsevia saaria: Isla Wollaston, Isla Hermite, Isla Herschel ja Isla Hornos. Ne sijaitsevat Chilen alueella, joten ensin purjehtimme takaisin Puerto Williamsiin, kirjaudumme maahan ja haemme laivastolta purjehdusluvan. Kuukauden kuluttua pitää olla takaisin Ushuaiassa vastassa ystäväämme Päiviä, joka tulee Mantalle parin viikon lomalle.

Ruokahankintojen lomassa ehdimme viime sunnuntaina kiivetä läheiselle kukkulalle, Cerro Martialille, jossa on jäätikkö ja laskettelurinne. Jäätikköä ei lumen alta näkynyt, mutta maisemat olivat hienot. Kausi loppui lokakuun alussa, ja hissikyydin sijaan oli käveltävä lumen peittämää rinnettä ylös. Ushuaian alueella on 5-6 hiihtokeskusta, joista suurin ja tunnetuin on Cerro Castor. Glaciar Martial on lähimpänä kaupunkia, vain 7 km keskustasta. Kun iltapäivällä palasimme veneelle, alkoi tuulla. Puuskissa 24 m/s. Tänään on satanut räntää ja lunta. Keskiviikko on suunniteltu lähtöpäivä.

Lunta oli 600 metrin korkeudessa vielä reilusti. Muutama lautailija
ja laskettelija näkyi kiipeämässä ylös rinnettä.

Rinteen keskipaikkeilta näkyi AFASyN. Taustalla Isla Navarino.

Aurinkoinen sunnuntaiaamupäivä muuttui myräkäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti