maanantai 25. elokuuta 2014

Viikonloppuna matkaan?

Hanski sai ajan hammaslääkärille perjantaiksi (29.8.), sen jälkeen olemme valmiit lähtemään mikäli sää näyttää sopivalta. Kiitos hammasongelman emme ole Kap Verdellä ensi viikonloppuna:

Ennuste ensi sunnuntaille. Matala pyörii Kap Verden päällä.
Keskuksessa tippa liilaa, 50 solmua. (passageweather.com)
Lisäys tiistaina: norjalaisessa sääpalvelussa (yr.no) ei ennusteta ollenkaan niin kovia tuulia kuin Passageweatherissa. Mielenkiintoista, kumpi on oikeassa?
Passageweather perustuu luultavasti gribiin, norjalaisten palvelusta en tiedä, ja luultavasti noita laskennallisia grib-mallejakin on useita. Tämä on ehkä räikein eroavuus, mitä olen kahden sääpalvelun kesken nähnyt. Onlineweather sijoittuu näiden väliin noin 30 solmun tuulilla. Matalapaineen reitti ja ajoitus ovat hieman erilaisia kaikissa kolmessa.
NOAA:n hurrikaanisivusto ilmoittaa niistä Kap Verden alueella syntyvistä matalapaineista, joista saattaa syntyä hurrikaani. Tästä matalasta ei ainakaan vielä ole merkkiä, keltaista ruksia.

Yr.no palvelun ennuste ensi sunnuntaille. Vihreä on enimmillään 14 m/s,
vaaleanvihreä 8 m/s.


1 kommentti:

  1. Moikka taas.
    Katselemme Saildocsin grib filen 14 pv ennustetta, ensi viikonloppuna syntyvää hurrikaanin poikasta Kap Verden yllä ja sitten se lähtee länteen, suurenee, tekee kierroksen pohjoiseen ja vähän itään Asoreitten päälle, 08/09, ja siitä sitten vielä sieltä jatkaa pohjoiseen. Jännä hurrikaani jos ennuste pitää paikkansa ?
    Mutta siinä ennusteessa, teillä, kun lähdette Lauantaina, on vaan pelkkä myötätullta KapVerdelle, noin 20 knots max. että ei varmasti ole mitään ongelmia. Te menette varmast noin 7-8 päivässä sinne, mitä se matka on 1000nM ?
    Hyvää matkaa vaan !

    VastaaPoista