perjantai 15. elokuuta 2014

Kinkku ja perunat

Olemme kantaneet ruokaa veneeseen kolme päivää. Rahaa on kulunut kolmessa eri marketissa (Lidl, Al Campo, Carrefour) yhteensä 700 euroa, mihin voi lisätä vielä 100 euroa autonvuokraa. Ihan kohtuullinen summa, sillä muonaa on paljon. Mitään tarkkaa riittävyyslaskelmaa en ole tehnyt, mutta joidenkin osalta tiedän kulutuksen. Lidlistä ostimme 24 pakettia aiemmin hyväksi todettua suodatinkahvia, se riittää vuodeksi. Teetä, mehua, maitoa, olutta ja viiniä sekä purkkiruokaa, pastaa, riisiä, jauhoja, perunoita. Karkkia, keksejä, korppuja, näkkäriä, pähkinöitä, rusinoita. El Corte de Inglésistä löytyi purkitettua kanaa ja kookosmaitoa. Purkkien ja kuivamuonan lisäksi ostimme juustoa, pekonia, makkaraa, margariinia ja voita. Sekä kuuden kilon jamón serranon - kiitos Calimeran vinkin! Hedelmät, kananmunat ja vihannekset ostetaan vasta ennen lähtöä. Ja on jääkaapissa vielä jäljellä suurin osa Suomesta tuodusta kilon salamista.

10 kiloa perunoita ja 6 kg lihaa - eiköhän pärjätä.
Kaiken stuuvaamisen jälkeen ajoimme 30 km:n päähän Agaeten kylään Gran Kanarian luoteiskärkeen. Sää vaihtui matkalla pilvisestä aurinkoiseksi ja tuuliseksi. Oli hyvä päästä pois satamasta ja veneeltä. Agaete osoittautui viehättäväksi pikku turistikyläksi. Paljon paikallisia (=espanajankielisiä) lomalaisia. Agaete (Puerto de la Nieve) on Teneriffan liikenteen määränpää ja pian tuttu "Fredde" (Fred Olsen katamaraani) saapui satamaan. Söimme rantaravintolassa kohtuullisen grillatun kalalajitelman kanarianperunoineen (á 10 euroa). Mukava päätös autonvuokrapäiville.

Agaetessa lounaisrannikolla oli ihan erilainen sää.

2 kommenttia:

  1. Pitäkäähän nasusta hyvää huolta, kosteudesta se ei tykkää! Meilläkin on taas uusi possu taloudessa kun Visbystä tarttui sellainen mukaan kotimatkalla.

    VastaaPoista
  2. Yritetään! Just nyt on täällä Las Palmasissa erityisen kosteaa. Ostimme myös ilmavan suojapussin, näyttää vähän riisipaperivalaisimelta. Vielä ei ole edes maistettu nasua.

    VastaaPoista