keskiviikko 20. elokuuta 2014

SMS from 881641400123 ät msg.iridium piste com

koepäivitys suoraan puhelimesta

Lähtö merelle lähenee ja  Iridium-satelliittipuhelin on viime päivinä ollut testauksessa. Mikäli blogiin ilmestyy yllä oleva otsikko, on teksti lähetetty suoraan Iridiumista. Päivitämme kuitenkin blogia sähköpostilla, jolloin mukaan saa otsikon, enemmän tekstiä ja joskus kuvankin.


Yhteystiedot-sivulla on ohjeet, kuinka Iridiumiin lähetetään lyhyt viesti. Tekstiviestit eivät Iridiumissa toimi, mutta netin tai sähköpostin välityksellä lähetetty viesti tulee suoraan puhelimen näyttöön. Voimme vastata suoraan lähettäjän sähköpostiin. Soittaakin saa, se maksaa halvimmillaan noin 4 euroa/min.

Tarkoituksena on näyttää veneen sijainti kartalla. Positio päivittyy automaattisesti silloin kun käytämme SSB-radioyhteyttä. Testaamme toimintoa lähipäivinä. Valitettavasti en osaa muokata blogialustaa niin, että karttasivu avautuisi uuteen ikkunaan.

Sähköpostia manta ät manta osoitteessa luemme vain satamassa, jossa on wlan.

Hanskin viime päivät ovat menneet moottorin kimpussa. Kun moottori ensimmäisen kerran käynnistettiin kesäloman jälkeen, kuului tsup-tsup. Ääni tuli ja meni, kunnes katosi kokonaan. Ajattelimme sen johtuneen seisokista. Viime perjantaina Hanski koekäytti taas konetta, koska olimme seuraavana päivänä lähdössä. Tsup-tsup oli palannut. Eipä auttanut muu kuin alkaa tutkia, mikä äänen aiheuttaa.
Syy paikallistettiin yhden sylinterin imuventtiiliin. Hanski irrotti venttiilikoneiston ja huomasi, että yksi keinuvipu on jumissa. Syy oli erikoinen: öljynsyöttöosa painoi vipua niin, että se jäi ajoittain jumiin. Korjaus oli lopulta yksinkertainen. Hanski purki ja kasasi venttiillikoneiston. Helpotus!

Avotilan pöytä taas kerran korjauspöytänä. Mitäköhän seuraavaksi...?

Messinkinen öljynsyöttöosa painoi keinuvipua niin, ettei venttiili päässyt
kunnolla sulkeutumaan.
3 kommenttia:

 1. Hyvä hanski.mulla huolia koneen käynnin vouvaamisen johdosta.On tsekattu jos jotakin vaihtoehtoja ja viimeisenä sitten vissiin se v mäisin, pumppu irti ja pajalle.ylitöiksi menee että saa sitten sen kenties turhan laskun maksuun..... ja saa jatkaa ropaamista.Kyllä moottorit on purjeveneessä sittenkin liikaa.Tsemppiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Auli ja Hanski !
   Yritin kirjoittaa teille, mutta se Google aina teki temppusensa, aina jotain vikka. Kokeilen vielä uudestaan.
   Kirjoitin että munkin kaveri, Timo T. kenet minä tapasin Whangareissa NZ, juku vuisiteen oli katsomassa teidän veneen moottoria. No Timo on nyt siellä Las Palmasissa, me jutellaan välillä skypellä.
   Auli, se winlink pos. report ei ole tullut. Jos sinä tarviit jotain apua sen suhtee, minä ja Mikko O. (SY Ninni) voimme auttaa tai tehdä jotain sen suhteen. arvo.narhi07@gmail.com

   Poista
 2. Hei Arvo! Hauska kuulla pitkästä aikaa! Positioraporttia ei ole vielä, kun en ole ehtinyt käyttää radiota. Lähipäivinä yritän, mutta on kaikenlaista muuta. Ollaan noin viikko vielä Kanariansaarilla.

  VastaaPoista