lauantai 30. elokuuta 2014

Mantan ensimmäinen

Mantan ensimmäinen valtameripurjehdus on edessä! Sääikkuna on reilun viikon mittainen ja siinä ajassa pitäisi 830 merimailia taittua. Luvassa 20-25 solmun myötätuulta.

Sääennusteista tuli hyvää lisätietoa Laurilta. Malleja on useita, mm. GFS, ECMWF ja NAVGEM. Suurin osa netin ilmaisista sääsivustoista (kuten Passageweather) käyttää GFS-mallia, samoin sähköpostiin saildocsista tilattava grib-tiedosto. Yr.no pohjautuu eurooppalaiseen ECMWF-malliin. Laurilta tuli myös hyvä vinkki weatheronlinen (jota itse käytän) ulottuvuuksista: valittavana (yläpaneelin valikko) on erilaisia malleja. Olen tähän asti käyttänyt vain GFS-mallia eikä ihme, että ennuste on ollut samanlainen kuin mm. Passageweatherin.

Passageweatherista vielä tämä: kuvat voi tilata sähköpostilla saildocsin kautta, mutta tieto on siis aivan samaa kuin grib-tiedostoissa. Passageweatherin grafiikka tulee erillisinä, zipattuina kuvina, noin 520kt, kun grib on noin 15kt. Mutta jos haluaa katsella kuvia, voi lähettää saildocsille meilin
send http://www.passageweather.com/maps/arc/wind/wind.zip

Nyt kokemaan säätä teorian sijaan käytännössä!

Ehkä perustamme Kap Verdelle ruokakaupan, niin paljon on lastattu.

3 kommenttia:

 1. Hyvää matkaa. Kyllä ne tuulet teille on edullisia, koilisesta, max 20knots, myötätuulta, ainakin 7 pv. eteenpäin, katsoo ne miltä saitista tahansa. No, mutta onhan teillä radio, jos ei Iridimiä käytä, millä saatte Winlink- Saildocs-sinta pyydettyä joka päivä uutta grib tietoa. Se ilmaispalvelu, radioamatööreille, Winlinkistä on mainio. Millä voitte, myös, lähettää/vastaanotta E-mailia ja lähettää positio raportin, hienoa ! Katselemme teidän positiota Winlinkin sivuilta !
  Sanokaa nyt tosi teveisiä tuttaville Riossa.
  Diga-me agora , os cumprimentos a conhecidos no Rio de Janeiro me !
  Arvo

  VastaaPoista
 2. Hyvää matkaa! Juokaahan iltaoluet Cafe Lisboassa Mindelossa.
  T. Ilkka ja Sinikka,s/y Katariina

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä Ilkka ja Sinikka. Eilen tutustuttiin vasta marinan kuppilaan pienen kävelylenkin jälkeen. Iso olut 2,20 ja paikallinen papupyttis 2,60 / annos.

  VastaaPoista