sunnuntai 24. elokuuta 2014

Lähtö Las Palmasista

Olemme edenneet peräti 40 merimailia etelään, Las Palmasista Puerto Ricoon. Tarkoituskaan ei ollut lähteä Las Palmasista suoraan Kap Verdelle, vaan pysähtyä Patalavacaan/Anfiin ankkuriin ja purjehtia sieltä Gomeralle. Hanskin hammasongelma muutti suunnitelman. Tulimme Anfista viereiseen Puerto Ricon marinaan ja huomenna Hanski menee hammaslääkäriin. Huomenna kuulemme, hoituuko vaiva yhdellä käynnillä vai joudummeko olemaan Puerto Ricossa pidempään. Satamapaikka on maksettu torstaihin asti, koska keskiviikkona on odotettavissa etelätuulta.

Sää on täysin erilainen - kuuma - täällä eteläosassa Gran Kanariaa. Ankkurissa oli miellyttävää, mutta tänään iltapäivällä tuulettomassa satamassa tukalaa. Veneen sisällä +34 C.

Torstaina jätimme Las Palmasin taaksemme. Jonna ja Timo saattamassa ja kuvaamassa.Anfi del Mar - päivisin ympärillä pörräsi kaikenlaisia vesileluja.
Oli hauska viettää kolme päivää ankkurissa.
Kanariansaarilla ei ole montaa ankkuripaikkaaa, sillä saarten rannat ovat jyrkkiä ja syviä, suojaisia lahtia ei ole. Arguineguinin vieressä oleva hotellien ympäröimä lahti, Anfi del Mar, on yksi kohtuullinen paikka. Vietimme kolme yötä ankkurissa. Hieman keikutti, mutta se toi todella mukavaa vaihtelua kuukausien satamaoleskeluun. Lisäksi pääsi pulahtamaan veteen, mikä Las Palmasissa ei tulisi mieleenkään. Päivällä paikka täyttyi veneistä, skoottereista ja charterpaateista, musiikki raikasi ja muutakin melua riitti, mutta se ei haitannut. Päinvastoin, oli hauska seurata ihmisten touhuja. 
Norjalainen ystävämme Tordis lomaili Anfissa ja söimme perjantai-iltana yhdessä. Iloinen ilta ja hyvää ruokaa - mukava piristys meille.

Nettiyhteys Puerto Ricossa on surkea, joten tämä päivitys jää tähän. 

Löysin kuvan: Puerto Ricon satama tammikuussa, näpätty hotellista, jonkun
sindbadilaisen huoneen parvekkeelta. Manta nyt vieraslaiturissa, joka ei näy kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti