tiistai 12. elokuuta 2014

Kaasuntäyttö Kanarialla

Viimeksi täytimme 11 kilon propaanipullomme lokakuussa Portugalissa. Ja ajoimme sitä varten satojen kilometrien matkan. Nyt oli tiedossa kaasua lähempänä, DISA-asemalla noin 10 km päässä Las Palmasista.

Pullossa oli painon mukaan jäljellä 2 kg kaasua, joten noin 7 kk se oli riittänyt, tosin jossain vaiheessa kevättä älysimme ostaa sähkölevyn, mikä vähensi kaasun menekkiä.

Maanantaina pakkasimme vuokra-autoon viisi kaasupulloa kolmesta eri suomalaisveneestä ja ajoimme DISA:n asemalle. Ensimmäinen takapakki oli se, että he täyttävät vain kaksi pulloa per auto (ehkä joku turvallisuussääntö, että henkilöautossa saa kuljettaa enintään kahta täyttä kaasupulloa). Täytettäväksi valittiin meidän ja Iiriksen pullo. Pian mies tuli takaisin, mutta vain Iiriksen 6 kg pullo oli täytetty. Meidän pullostamme puuttui hänen mielestään katsastusmerkintä, koska se oli kirjoitettu tussilla. Ei auttanut, vaikka leimaus oli vuodelta 2011, tussimerkintä 2021 ei kelvannut. Muuten mitään ongelmaa erilaisten venttiilien tai pullotyyppien suhteen ei ollut. Asemalta sai sekä propaania että butaania. Kun kaksi pulloa sai täyttää, otettiin kaasua Iiriksen toiseen pulloon, jossa oli sabluunalla maalattu katsastusmerkintä, ei siis leimattu.

Kyllä harmitti. No, meillä on vielä täysi 11 kilon pullo, joten pärjäämme Brasiliaan ja eteenpäinkin hyvin. Olisi vaan ollut niin kätevää täyttää pullo täällä.
Jonna ja Hanski DISA:n asemalla. Tässä vaiheessa luulimme saavamme
kaikki pullot täyteen. DISA sijaitsee CG1-tien liittymästä nro 12 rantaan päin.

Auto on vuokrattu kolmeksi päiväksi ruokaostoksia varten. Kahtena päivänä olemme täyttäneet ostoskärryjä ja stuuvanneet ruokaa veneen uumeniin. Kolmas päivä tarvitaan myös, vielä ei ole päästy vihanneksiin, hedelmiin eikä kylmätuotteisiin. Työstä käy.

Al Campon ostokset. Kävimme myös Lidlissä (mm. 24 pakettia suodatinkahvia)
ja Carrefourissa. Huomenna taas johonkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti