torstai 28. elokuuta 2014

Norjalaiset oikeassa

Nyt eri lähteiden sääennusteet näyttävät samanlaisilta: Kap Verden matala on heikko ja tuulet sen mukaisia. Passageweatherin ennuste on muuttunut eilisestä täysin. Norjalaisten yr.no oli siis oikeassa. Olipa mielenkiintoinen tapaus!

Ennuste ensi sunnuntaille. Vertaa edelliseen päivitykseen!
Lähde: passageweather.com
Suunnitelmassa on lähteä joko lauantaina tai sunnuntaina. Lähdemme täältä Puerto Ricosta suoraan kohti Kap Verdeä, nyt on tehty lähtöä riittävän kauan, emmekä enää poikkea Gomeralle tai Hierrolle. Perjantaina vuokra-auto alle ja tuoremuonan osto, illalla Hanskilla on hammaslääkäri. Se onkin ainoa epävarmuustekijä, mutta hampaan pitäisi tulla kuntoon kerralla.

Puerto Rico on turistikylä. Kaksi ruokakauppaa ovat pieniä, kalliita ja rajallisesti varustettu. Sparissa sämpylä maksaa saman kuin iso leipä normaalisti.
Eilen kävimme pizzalla. Ruoka oli keskinkertaista tai jopa huonoa, juomat tyyriitä (pieni pullo vettä 2 euroa), palvelu nihkeää. Olin päivällä katsonut ruokalistasta, että 7 % vero sisältyy hintoihin, mutta ovelasti tämä tieto olikin erinimisen (Vivaldi) italialaisravintolan listassa, kun paikka olikin nimeltään Volare. Volaren lista oli täysin sama kuin Vivaldin, mutta siinä mainittu verosta mitään. Eikä tätä Vivaldia siis ole olemassakaan. Vero oli loppusummassa 2,50 euroa, ei kuulosta paljolta, mutta sillä saa ison tuopin tai kaksi maitokahvia. Ja moinen kikkailu jättää ikävän jälkimaun.
Päivällä joimme rantakuppilassa tuopit (olemme heittäytyneet täysin turisteiksi!). Tämä käynti puolestaan oli hauska. Kysyimme hintaa etukäteen: 3 euroa - liian paljon. Iloinen tarjoilija laski heti hintaa, kaksi vitosella, johon Hanski vastasi, että 4,50. Kiinni veti. Pähkinät kaupan päälle. Ei iso asia, mutta kuppila sai asiakkaat ja me nautimme oluet hyvällä mielellä. Että tällaista pientä turistielämää, jota ei tule ikävä.3 kommenttia:

 1. Täällä seurataan lähtövalmistelujanne, toivottavasti pääsette tänään liikkeelle. On varmasti mahtavaa päästä purjehtimaan pitkän tauon jälkeen, nauttikaahan menosta täysillä:-) Seuravaan rantakuppilaan lienee noin viikon matka, Mindelosta löytyy yksi hyvä pizzeria, voidaan etsiä paikan osoite teille. T. Maiju ja Juha s/y Panthera

  VastaaPoista
 2. Hyvää purjehdusta! Täällä Sindbadilla valmistaudutaan kovalla tohinalla n.3,5 kertaa Pihliksen ympäri kisaan. :)

  T. s/y Olivia, Make

  VastaaPoista
 3. Kiitos toivotuksista! Tänään lauantaina lähdetään. Vielä tuoretta leipää ja vesitankkaus.

  VastaaPoista