maanantai 29. joulukuuta 2014

Buenos Aires

Me ja triljoona kärpästä saavuimme Buenos Airesiin 162 merimailin moottoroinnin jälkeen sunnuntaina. Välillä heikko laitamyötäinen vähän avitti, mutta keli oli tyyni - ja olisi koko viikon - joten olimme päättäneet vaihtaa maata heti joulun jälkeen. La Plata joki - tai tässä vaiheessa vielä lahti - on hyvin matala, kaiku näytti 5-6 metriä suurimman osan matkaa. Laivoille on ruopattu väylät, mutta oli parempi pysyä niiden ulkopuolella.

Kärpäsiä, kärpäsiä, kärpäsiä... matkasivat Mantan kyydissä La Platalla.
Kaikki eivät päässeet Buenos Airesiin.

Buenos Airesissa on kaksi jahtiklubia, YC Argentino ja YC Puerto Madero, josta valitsimme jälkimmäisen vähemmän pompöösin maineen vuoksi. Hintava tämäkin on: 850 pesoa vuorokaudessa. Virallisen kurssin mukaan se oli 100 dollaria, mutta täällä pelataan kahdella vaihtokurssilla ja maksamme 65 dollaria/vrk. No, ollaan kuitenkin kaupungin keskustassa ja hintaan sisältyy vesi, sähkö, suihku ja wlan.
Vieressä on norjalainen s/y Linnea, jonka pariskunta Anita ja Björn ovat olleet maassa kaksi kuukautta. Saimme hyviä neuvoja heti alkuun. Olemme ainoat ulkomaiset veneet marinassa.

Yacht Club Argentinon näyttävä rakennus.

Maderon jahtiklubi on sillan takana.

Ensimmäinen päivä meni rahanvaihdossa ja maahan kirjautumisessa. Viranomaiset ovat kaukana toisistaan, mutta taksit ovat halpoja.
Ainoa haitta on kuumuus. Veneen sisällä 40 astetta, ulkona ties mitä. Se on liikaa. Nyt odotamme illan viilenemistä, että jaksaisi lähteä kauppaan.
Näissä klubeissa ei nosteta tai kunnosteta veneitä, vaan menemme uuden vuoden jälkeen Tigren/San Fernandon alueelle.


Maderon allas on suojainen - ja kuuma! Ihan kaupungin keskustassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti