tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden viimeisiä

Olen lähes joka päivä polkenut mainiolla Jekku-taittopyörällä kolmen kilsan matkan sukulaisten hotellille. Hanski jäi muutamana päivänä veneelle ja kas, kun illalla tulin kotiin, oli tapahtunut seuraavaa: navtex oli asennettu, vuotava vessa korjattu (ties monenneko kerran), puoli vuotta osin tukossa ollut lavuaari avattu, toinen polttoainetankki putsattu, laturin hihna vaihdettu, veneen ruostepilkkuja maalattu ja jääkaappi sulatettu.
Laturin hihna, aika vaihtaa.

Eilen naapurisaarella lomailevat Satu ja Sven tulivat kylään. Teimme pienen purjehduslenkin, vietimme iltapäivää ankkurissa ja söimme satamaan tultua avotilan pöydän ääressä. Olipa mukavan leppoisa ja iloinen päivä! Saarten välillä liikennöivät Armas ja Fredde eli laiva ja katamaraani (terveisiä pikkuserkulle!)

Kanasalaattia satamassa. Svenkka on Hanskin nuoruudenkaveri
eli ovat tunteneet yli 40 vuotta.

 Kulunut vuosi on ollut hieno, olemmehan päässeet aloittamaan kauan suunnitellun purjehdusmatkan. Vuosi alkoi Norjan Tromssassa ryhävalaiden parissa, se päättyy aivan erilaisessa ympäristössä.
Jo nyt jännittää, kun ajattelen seuraavaa vuodenvaihdetta. Silloin on mahdollisuus taas nähdä valaita, eteläisen pallonpuoliskon populaatioon kuuluvia. Mutta siihen on pitkä aika ja vielä pidempi matka, otetaan maili kerrallaan ja toivotaan, että mukana on hieman onneakin.

Tammikuun 1. päivä 2013,  Norja. Ryhävalaita. (Kuva: Päivi Larikko.)
Vuosi alkoi täältä. Skattöra marina, Tromssa -8 C. (Kuva: Päivi Larikko.)


Joulukuun 30. päivä 2013, Lanzarote.
 ONNEA VUODELLE 2014!1 kommentti: