keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Kohti Mar de Plataa

Sää on huono etenemiseen, matalapaineita vastatuulineen tulee jatkuvalla syötöllä niin, ettei edes kahta päivää pääse ilman vastatuulta. Mar de Plataan on 300 merimailia. Päätimme lähteä tilanteeseen, jossa meillä ensimmäisenä päivänä (torstai) heikkenevää vastatuulta (itätuuli), toisena päivänä navakkaa myötäistä (pohjoinen), kolmantena taas vastatuulta (etelätuuli), jonka jälkeen sunnuntaina, neljäntenä päivänä, myötäistä pohjoistuulta. Vastatuulen vuoksi arvioimme saapuvamme Mar de Plataan sunnuntaina. Jos emme lähtisi nyt, saisimme odottaa viikon, ainakin.

Päivät ovat kuluneet matkapurjehduksen arjessa: pyykkiä, ruokaostoksia, sekalaisia hankintoja. Lisäksi sain flunssan, joka tuntui hassulta helteessä. Se meni onneksi yhden päivän levolla ohi.

Maanantaina teimme junalla reissun Buenos Airesiin. Ostimme uuden objektiivin rikkoutuneen tilalle sekä kävimme Suomen suurlähetystössä, josta saimme kassillisen suomenkielisiä kirjoja. Harmi, ettei tullut kuvaa minusta istumassa lattialla kirjaröykkiön keskellä. Kevensimme omaa kirjavarastoamme lauantaina. Lähetystön Tytti oli laittanut kaupungissa asuvien suomalaisten fb-sivulle (Finns in Buenos Aires) tiedon vapaasti noudettavista kirjoista, ja meihin otti yhteyttä Maria Eugenia. Hänellä ei ole sukujuuria Suomeen, mutta musiikkia ja kieliä harrastava Maria diggaa suomalaista heviä ja oli sen vuoksi innostunut opiskelemaan kieltä. Puhui aika hyvin siihen verrattuna, että oli opiskellut yksin ja vain kolme kuukautta.

Maria Eugenia tuli kaupungin toiselta laidalta hakemaan suomenkielisiä kirjoja.
  Maria Eugenia came from the other side of the city to pick up Finnish language books. took the ones we had read, and
from the Finnish Embassy we got a good refill of Finnish language books.
 Sää on ollut todella kuuma. Iltapäivällä vene lämpenee lähes 40 C asteeseen ja nukkuminen on vaikeaa. Onneksi pursiseuran alueelta löytyy varjoisia paikkoja. Uima-allaskin on, mutta vesi on noin 30-asteista eikä viilennä. Sunnuntaina pakenimme hellettä kirjojen kanssa puiden alle. Illalla Ilkka ja Maria (vaimo, ei hevi-diggari!) palasivat päiväpurjehdukseltaan ja istuimme vielä heidän kanssaan. Muut joivat mate-juomaa, minä en viitsinyt flunssaisena tarttua yhteiseen pilliin. Maten juonti on juuri tällainen sosiaalinen tapahtuma: yksi kuppi pilleineen kiertää porukassa. Hanski piti tällä kertaa makua parempana kuin ensimmäisellä kerralla. Argentiinalainen mate ei kuulemma ole yhtä kitkerää kuin uruguaylainen.

Iltahetki pursiseuran upealla pihalla. Taustalla klubiravintola.
An evening on the green yard of the yacht club.

1 kommentti:

 1. Tänään tuli Yle arenalta: Muusikko, Sami Yaffa - Sound Tracker, Argentiina ja Uruguay
  Hieno ohjelma, Missä kerrottiin Argentiinan tangosta. Sami Buenos Airesissa ja hienoja paikkoja ja kuvia.
  Argentiinalaisen tangon paha poika Astor Piazzola sai Sami Yaffan kiinnostumaan aikanaan tangosta. Yaffa on käynyt useasti Etelä-Amerikassa ja kokenut tangon monissa muodoissaan.
  Matka tangon synnyinmailla päättyy keikkaan. Viimeisenä Yaffa vie Olavi Virran levyn tangon isän Carlos Cardelin haudalle Chacaritan hautausmaalle. Viva Tango!
  Sami Yaffa-Sound Tracker, ohjelmat löytyvät YLE arenalta.
  A.N.

  VastaaPoista