lauantai 22. helmikuuta 2014

Vitsaukset

Tätä on pelätty ja tähän saakka vältytty: torakka veneessä! Se vilisti keittiössä leikkuulaudan alle, josta sain sen talouspaperilla kiinni. Paperi roskikseen ja roskis saman tien jätesäiliöön. Jatkakoon siellä torakkaelämäänsä.
Nyt neljä "torakkabaaria" on aseteltu strategisiin paikkoihin veneessä. Torakkaa ei kuuleman mukaan kannata nitistää lyömällä, koska sen kantamat munat leviävät. Niin, ja joudun ihan yksin taistelemaan torakoita vastaan, sillä Hanski on Suomessa.

Yhdestä ovesta sisään ja kuolleena ulos.

Tätä en puolestaan osannut odottaa: ripuli. Jo kuudetta päivää. Ei siis mikään tavallinen turistiripuli. Kahden sairaanoloisen päivän jälkeen vointi on muuten hyvä, mutta muutama tunti syömisen jälkeen ei kannata poistua pöntön läheltä. Ei ruoka kovasti ole houkutellut, mutta välillä tulee nälkä. Muutama juustoleipä menee päivässä. Täytyy vielä lisätä: Gran Kanarian vesi maistuu niin pahalta aktiivihiilisuodattimenkin läpi, että olemme täällä juoneet joko pullovettä tai vesikonevettä. Eli johtovesi ei ole taudin aiheuttaja.

Kävin tänä aamuna lähellä olevassa turistilääkärikeskuksessa (tai mikä keskus, pieni koppi ja vastaanottovirkailija, jonka hengitys haisi tuhkakupilta). He eivät kuitenkaan ota labrakokeita, joten jätin lääkäriajan varaamatta. Tuhkakuppi sanoi, että olisi virusripulia liikkeellä. Sille ei kai paljon voi tehdä.

Aikani kuluksi olen lukenut netistä ripulista ja nesteytyksestä. Perinteinen ohje juoda mustaa teetä ei ole hyvä, koska siinä on nestettä poistavaa kofeiinia. Pelkkä vesi ei pitkän päälle riitä, tarvitaan suoloja.
Tässä WHO:n ripulijuoman ohje nestehukkaan:

1 litra vettä
1,5 dl appelsiinimehua (= kaliumkloridi)
vajaa tl suolaa (= natriumkloridi)
1 tl ruokasoodaa (= natriumkarbonaatti)
4 tl sokeria

Maanantaina 24.2.2014: erävoitto! Vatsatauti ohi eikä useampia torakkahavaintoja. Tosin ne liikkuvat pimeässä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti