keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Ikkunaremppaa

Hanski tuli maanantai-iltana kotiin ja tänään hän jatkoi kattoikkunoiden tiivistämistä. Salongin ikkunoiden vuodon syyksi paljastui huonosti tiivistetty popniitin reikä. Ikkunat kannattaa kunnostaa täällä Mogánissa, jossa ei sada, toisin kuin Las Palmasissa. Olemme kylläkin seuraavaksi siirtymässä Teneriffalle, mutta viimeksi Santa Cruzissa tuli vettä usein. Varminta tehdä täällä aurinkokylässä.Meidän piti olla Mogánissa pari viikkoa ja kohta on vierähtänyt kaksi kuukautta! Muuten on ollut mukavaa, mutta paikallaanolo alkaa kyllästyttää samoin kuin tämä eläkeläismökkisatama. Veneet eivät liiku, ne ovat vain eläkeläisten etelän asuntoja. Valtaosa on Norjasta, kakkosena tulee Saksa.
Venettä saa Espanjassa pitää vaikka kuinka kauan, kunhan miehistö poistuu puolen vuoden välein maasta. Tai vuodenkin voi olla, jos sen ajoittaa heinäkuun ja kesäkuun väliseen aikaan eli kahdelle kalenterivuodelle. Mutta harva täällä kesää viettää.
Mogán markkinapäivänä, jolloin satamassa on eniten turisteja.

Norskebryggan.

Saksalainen on viettänyt Kanarialla 20 vuotta.
TV-antennilla taitaa näkyä Saksan kanavat.
Torakkasodan tilanne: havaittu kaksi torakkaa, jotka saatiin kiinni ja laitettiin uimaan. Ostettu lisää aseita eli suihkutettavaa myrkkyä. Paikallistettu oletettu pesäke, joka on lämminvesivaraajan tietämillä. Siellähän on torakoiden kaipaamaa lämpöä.

Lämmöstä aasinsilta: täällä alkaa olla kevät. Tänä aamuna oli 17 astetta aiemman 15 sijaan. Päivisin on jo melkein kuuma. Kannella oleva mittari näytti tänään 33 C astetta, mutta aurinko porotti siihen suoraan. Vielä ei kuitenkaan tropiikkiasuja tarvita, farkuissa olen kulkenut edelleen.

Tänään kävimme Sirpan ja Harryn kanssa syömässä mehevät kanat paikallisessa kuppilassa, hinta 5,95 euroa, iso olut 3,25 euroa (ei mikään pohjahinta täällä). Huomenna Parkerit suuntaavat auton nokan kohti Suomea. Me lähdemme Teneriffalle perjantaina tai lauantaina jonkun ankkurilahden kautta. Hasta proxima!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti