perjantai 7. helmikuuta 2014

Laturi korjattavaksi

Kone käy! Suomesta postitettu polttoainepumpun tiiviste laitettiin paikoilleen ja öljyt (20W/50) vaihdettiin. Perkins hörähti käymään ja kävi ainakin tässä satamassa tasaisesti.

Öljy hankittiin ostosreissulla Sirpan ja Harryn kanssa - yhdellä monista. On se kätevää, kun kaverit tietävät minne mennä ja vielä kuskaavat autolla. Kohta saamme maalata vesilinjaa ylemmäs, kun tulee ostettua kaikenlaista, kuten imuri ja keittolevy. Siirryimme kokkaamaan sähköllä, kun kerran piuhan päässä ollaan jatkuvasti. Se meidän Algarvesta ostettu kaasu on niin kallista, ettei sitä raaski käyttää :-)  Kulkevat isotkin kodinkoneet kätevästi autolla. Mitähän seuraavaksi.... mikro, yleiskone, leipäkone...?

Eilen torstaina veimme Sirpan ja Harryn kanssa Mastervoltin Alpha 12/90 laturin Las Palmasin veneliikkeeseen. Laturi on rikki, toivottavasti sen voi korjata, sillä uusi on kallis.
Hanski tutkii laturia, mutta oli turvauduttava ammattiapuun.
Samalla kävimme moikkaamassa Villa Maren Manua ja Pirjoa. Olimme käyneet sunnuntaina kylässä Villa Maressa, kun se vielä oli Patalavacassa (Amfi Marina), mutta emme tavanneet vatsataudin kourissa kärvistelevää Pirjoa. Villa Mare kävi 2012-13 Brasiliassa, joten saimme tietoa ja yhden opaskirjankin, kiitos!
Villa Mare Amfi-marinassa (Patalavaca).

Las Palmasissa samassa laiturissa oli yllättäen Mantan sisaralus, Stormy. Vuonna 1991 valmistunut Stormy-stormwind on ketsi, siinä on keskiavotila ja alumiinikansi. Kovin ovat veneet erilaisia, varsinkin sisältä. Oli mukava tavata Tommi ja Marjukka, näin pikaisestikin. Toivottavasti voimme vielä paremmalla ajalla vertailla veneiden ratkaisuja.
Las Palmasissa on kuulemma peräti yhdeksän suomalaisvenettä.
Stormwindien kipparit.

Hanski on tehnyt taas kaikenlaista huoltohommaa. Saunan kattoluukku vuotaa, joten luukku irti ja tiivistys. Popniitit vaihtuivat ruuveihin. Kun satamassa ruiskuttaa paineella vettä luukkuihin, ei sisään tule tippaakaan, mutta merellä varsinkin saunan ja yksi salongin kattoikkuna vuotaa.

Saunan kattoluukun tiivistys.

Pelastuslautan päälle pitää saada aurinkosuoja...

... muutama tunti ja valmis! Ompelutaito sen kun kehittyy.
Tätä ennen Hanski lyhensi minun farkkuni.
Gran Kanaria on tosiaankin sindbadilaisten talvileirikohde. Viikko sitten kävi Nina (s/y Chiara) ja kohta on tulossa Karvosen perhe (T/S Joanna Saturna). Yhteensä 12 sindbadilaista. Kuka on seuraava?
Moganin bussiasema sunnuntaina. Hiljaista on toisin kuin perjantaisin,
markkinapäivänä.  Bussi Patalavacaan maksaa kahdelta 3,50 e, yhteysalus 18 e.Moganin markkinat ulottuvat telakalle saakka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti