maanantai 1. heinäkuuta 2013

737 meripeninkulmaa

Saavuimme sovitusti perjantaina 28.6. Floröseen. Pikkukaupunkiin ei voi tulla salaa: Gro oli nähnyt meidät työhuoneensa ikkunasta, Tordis vilkutti laiturilla (mitä emme kylläkään huomanneet) ja Kenneth tuli satamaan juuri kun olimme saaneet köydet kiinni.

Loki näytti 737,3 mpk Tromssasta. Aikaa oli kulunut 19 päivää. Meillä oli ollut myötäisiä tuulia viimeistä 20 merimailia lukuun ottamatta. Sadepäiviä oli vain muutama, mutta lämpötila ei ollut noussut kesälukemiin, vaan pysytellyt noin 12 asteessa. Kamiinaa ei voi vielä sammuttaa.

Edellisen päivityksen paikasta Håholmenista purjehdimme 53 mpk Ålesundiin. Iltakävelyä enempää emme ehtineet tähän jugendarkkitehtuurista tunnettuun kaupunkiin tutustua, sillä aamulla matka jatkui noin 12-15 sekuntimetrin myötätuulessa. Ålesundista on 80 mpk Floröseen, ja jäimme vielä yhdeksi yöksi ankkuriin, sillä oli kaunis ilta, juuri sopiva saunomiseen. Perjantaina moottoroimme navakassa vastatuulessa viimeiset 20 mpk perille.

Ålesundin satama on aivan kaupungin keskustassa.
Näkymä Florön yli pohjoiseen.
Meillä on ollut hauska ja vilkas viikonloppu ystävien kanssa, joihin tutustuimme viime kesänä Venäjän reissulla.Florö oli siis hyvä määränpää. Rannikkopurjehdus Norjassa päättyy tähän ja seuraavaksi suuntaamme Shetlantiin, jonne on 200 mpk. Keskiviikkona miehistöön liittyy pikkuserkkuni Fredrik Eriksson.

Olemme käyttäneet Norjassa kahta satamaopasta, jotka ovat hyvin täydentäneet toisiaan:
- Judy Lomax, Norway, Imray & Royal Cruising Club
- Jon Amtrup, Havneguiden 4, Bergen-Kirkenes, Skagerrak Forlag

Norja on aivan upea purjehduskohde, jota voi vain suositella. Aikaa kannattaa kuitenkin varata reilusti, koska näkemistä on niin paljon. Nykyään on mahdollista jättää vene talveksi Norjaan. Se vaatii ilmoituksen Norjan tullille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti