tiistai 25. kesäkuuta 2013

Reipasta tahtia

Heti juhannuksen jälkeen aloimme laskea Floröseen jäljellä olevaa matkaa ja kiire tuli. Olimme sopineet olevamme perillä viikonloppuna, kun ystävillä on vapaata. Oli edettävä ripeästi. Kaksi reilun 70 mpk:n ja 13 tunnin päivää ja kaikki alkoi näyttää paremmalta.

Tänään olemme tulleet vain 21 mpk, sillä välillä on oltava turistina ja pysähdyttävä täyttämään varastoja. Ajoimme yöpymispaikasta, Golman ankkurilahdesta (jonka rannalla näin aamulla kaksi kettua ja jonkin sortin hanhiperheen, ehkä merihanhia) lyhyen matkan Kristiansundiin. Otimme dieseliä (1,24 euroa/l) ja vettä sekä kävimme kaupassa. Muutaman tunnin pysähdyksen (joka maksoi marinassa 7 euroa) jälkeen olimme taas menossa. Määränpää oli kymmenen merimailin päässä oleva Håholmen, jossa on Ragnar Thorsethin matkoista kertova pieni näyttely. Hän on tehnyt vaikka mitä - ajanut moottorikelkalla pohjoisnavalle (1982), soutanut Shetlantiin, talvehtinyt perheen kanssa Huippuvuorilla - mutta parhaiten hänet tunnetaan purjehduksista viikinkiveneillä. Hän on mm. kiertänyt perheensä kanssa pallon Saga Siglar -nimisellä viikinkiveneen replikalla (1984-86). Thorsethin suku on kotoisin Håholmenilta, mutta nykyään saarella toimii hotelliravintola.

Sää on ollut meille suotuisa. Vaikka aina ei ole päässyt eteenpäin purjein, emme ole joutuneet odottamaan vastatuulten vuoksi. Odotettavissa on navakkaa pohjoisen puolesta tuulta aina perjantaihin asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti