sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Ruokaostoksia ja huoltotöitä

Kohta kaksi viikkoa täällä, aika on mennyt nopeasti, toisaalta tuntuu kuin olisimme olleet kuukausia. Sopeutuminen on ollut yllättävän helppoa, siinä auttaa työ. Meillä on ollut minulle mieleinen työnjako: minä käyn kaupassa ja Hanski kunnostaa venettä :-). Muonan ostaminen seuraaviksi kuukausiksi on aikaa vievää eikä siinä kahta tarvita. Olen tehnyt neljä useamman tunnin reissua marketteihin ja palannut taksilla kuuden painavan kauppakassin kanssa: 10 kg  jauhoja, 8 kg riisiä 20 purkkia kahvia, teetä, säilykkeitä, öljyä, mausteita, vessapaperia.... Vielä on hankittava mm. juomat ja tietysti hedelmät ja vihannekset vasta ennen lähtöä. Emme ole vielä voineet ostaa kylmätuotteita, koska isompi jääkaappi on vesikiertoinen ja toimii siis vasta vedessä. Mutta juustoja on testattu ja toivon, että Jumbossa on hollantilaista maasdamia silloinkin, kun meillä on juuston vakumointipäivä. Säilytykseen on käytössä vain vakumointi. Ai että harmittaa, kun jätin ison painekattilan ja säilöntäpurkit Suomeen! Nyt olisi itse tehdyille kala- ja lihasäilykkeille tarvetta.

Narulla on helppo nostaa kassit kannelle.
Tähän mennessä 24 kassia noussut.
Huoltohommiin on kuulunut moottorin öljynvaihto ja koneen käynnistys, pohjan maalaus ja maston tarkistus. Koneen parissa Hanskilla kului kokonainen päivä.
Eilen maalasimme pohjan, se kävi muutamassa tunnissa. Brasiliasta ostettu Jotunin neljän litran  maalinloppu  riitti sopivasti. Pohja oli aika hyvässä kunnossa, joten paksua kerrosta ei tarvinnut vetää.

Jotunin Seaquantumia pohjaan. Tiistaina 7.2. veteen.

Tänään Hanski meni mastoon, tarkisti vantit, nostimet ja valot sekä otti etelän tuulia varten asennetut kiinteät barduunavantit pois. Siirrymme takaisin tavallisiin barduunoihin, koska edessä on myötätuulta. Vantit estävät isopurjeen avaamisen riittävän sivulle ja hankaavat purjetta.

Pyykki- ja mastopäivä.

Edessä on vielä kaikenlaista: kattoluukut vuotavat edelleen, vedentekokone on laitettava käyttökuntoon, SSB ja satelliittipuhelin testattava (yhteys-sivulla on uusi sat.puh. numeromme). Hommat jatkuvat vedessä, sillä tiistaina 7.2. on tarkoitus laskea Manta veteen.

Mani sai myytyä ylimääräiset köytemme ja myytävänä-lappu ei kauan riippunut pyörän tangossa, kun Jekut olivat löytäneet uuden kodin.

Päädyimme lahjoittamisen sijaan myymiseen edullisesti,
jotta pyörät varmasti menevät käyttöön.

Kaikki aika ei ole mennyt työntekoon. Lauantaina kävimme lounaalla Angelmon kalastaja (ja turisti) -alueella. Siellä on lukuisten kuppiloiden lisäksi kala- ja äyriäistori, mutta on helpompi nauttia kala ravintolassa kuin kantaa raaka vonkale kuumassa veneelle.

Merlutza a la plancha ja al frito, kummeliturskaa paistettuna ja friteerattuna.
Kala maistuu vaihteeksi. Täällä tulee syötyä paljon (liikaa) lihaa.

Kahvitauko "puutarhassa". Matkalaukusta pitää vielä päästä eroon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti