maanantai 20. helmikuuta 2017

Ostoksia ja vessan korjaus

Bunkraus jatkuu: sata kananmunaa, 30 kiloa perunoita, 10 kiloa sipuleita, 4 kiloa porkkanoita ja viisi kiloa naudanfilettä. Leikkasin lihan annospaloiksi ja laitoin vakuumiin. Ostimme 700 grammaa homejuustoa, näin vähän, koska kilohinta oli 30 euroa. Fileet - toinen urugualaista, toinen brasilialaista - maksoivat 15 euroa / kilo. Chileläinen liha on monin verroin kalliimpaa.Eilen vessan pumppu meni tunnottomaksi. Männästä olivat osat irronneet. Hanski sai sen liimalla ja prikalla kasaan. Onneksi hajosi satamassa.Tänään kävimme viereisessä satamassa tankkaamassa 650 litraa dieseliä, noin 82 eurosenttiä litra. Oli rauhallisin ja siistein tankkaus mitä muistan. Alamme olla valmiit lähtöön.


2 kommenttia:

  1. Mukava lukea yksityiskohtaista listaa hankinnoista ja hinnoista, ne kiinnostavat oikeasti; hieman toista luokkaa kuin viikonloppuseilaajalla.
    Mukava tunnelmoida mukana kun olitte rauhassa ankkurissa. Täällä kun edelleen surkea keli talveksi; ei lunta ja tiet ja jalkakäytävät luistinratana.
    ari a

    VastaaPoista
  2. Veneessä on enemmän ruokaa kuin ikinä! Täytyykin raportoida oliko se ylimitoitettua; kuinka monta munaa ja perunaa ehti pilaantua. Ranskan Polynesiassa on kallista, siksi olemme bunkranneet niin paljon. Lihan ja juuston vakumointi on hyvä keino, mutta vaatii kylmäsäilytyksen. Täältä ei saa lihasäilykkeitä, ilmeisesti corner beefit myydään Eurooppaan. Mutta löysin yhdestä marketista kerran kanasäilykkeitä (ostin kaikki 12 purkkia). Ja tonnikalaa on tietysti. Olemme huonoja syömään papuja, jotka olisivat oiva proteiinilähde. Hanski kokeili nyt vakumointia porkkanoihin ja jopa yhteen banaaniin :-)

    VastaaPoista