torstai 10. maaliskuuta 2016

Tuulinen Ushuaia

Tämän aamun näkymä Ushuaiassa:Paikallisen veneen poijuköysi oli antanut yön aikana periksi. Heräsimme neljälta aamuyöllä epätavalliseen ja ennustamattomaan idästä puhaltavaan tuuleen. Heikkokin itätuuli  nostattaa Ushuaian lahdelle pahan aallokon, mutta tämä tuuli puuskaili 20 m/s, ja mietimme jo laiturista irtautumista. Tuuli kääntyi kuitenkin pian ennustettuun pohjoiseen ja jatkoimme unia. Tuuli ujelsi rikissä ja heilutti venettä, mutta se on täällä tavallista. Aamulla huomasimme epäonnisen rantaan ajautuneen veneen. Läheltä katsoen teräsveneessä ei näyttänyt olevan pahoja vaurioita.

Se toinen, uutisissa ollut suomalaisvene on päässyt suojaiseen ankkurilahteen ja matka kohti Puerto Natalesia jatkuu lähipäivinä.

Viikko Ushuaiassa on kulunut nopeasti. Olemme hyödyntäneet nopeaa nettiyhtettä mm. tekemällä veroilmoitukset, täydentäneet muonavarastoja ja pesettäneet ison kasan pyykkiä. Inflaatio on nostanut kaikkia hintoja, esim. murukahvi on kallistunut kolmanneksella. Mutta myös euron ja dollarin arvo on hieman vahvistunut ja täällä on edelleen edullista Suomeen ja Chileen verrattuna. Viiden kilon juusto maksoi 40 euroa, kolmen kilon paisti 32 euroa. Kaksi kärryllistä ruokaa ja juomaa supermarketista 235 euroa. Nykyään ostokset voi maksaa kortilla, sillä pimeän valuutan kurssi on alhaisempi kuin virallinen kurssi. Tarvitsimme kuitenkin käteistä, mutta sitä ei automaatista saanut. Kone ei toiminut ja pankkitiskille on  aina valtavat jonot. Niinpä vaihdoimme pikkusumman tutussa pehmolelukaupassa. Ero korttimaksukurssiin oli vain 0,50 euroa.

Kun olin lapsi vaarilla oli 404 pösö, myöhemmin isälläkin.
Tämän maan värein maalatun auton koirat (perros) nukkuivat takapenkillä.
Lauantaina, mikäli sää suo, lähdemme takaisin Puerto Williamsiin tekemään viimeiset hommat ennen kuin kokka suunnataan pohjoiseen Puerto Monttiin. Matka sinne kestää toukokuuhun saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti