lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsemättömissä

Hyvää pääsiäistä! Olisimmepa päässeet näinä päivinä eteenpäin, mutta olemme pääsemättömissä, Caleta Silvassa viidettä päivää. Tuulet ovat puhaltaneet pohjoisesta ja luoteesta sen verran navakasti, ettei kannata lähteä pärskimään noin kolmen solmun vauhtia muutaman kymmenen merimailin takia, jonka ehkä olisimme voineet jossain välissä edetä. Ennuste on muuttunut päivittäin ja heikkotuuliset päivät siirtyneet jatkuvasti tulevaan. Tarvitsemme pari hyvää päivää päästäksemme avomerelle aukeavan Canal Cockburnin yli. Tähän mennessä sääkartoissa on ollut kevyempää keliä sen pohjoispuolella, saa nähdä mitä sitten, kun olemme siellä. Päivittäin on satanut, mutta poutahetkinä olemme kiivenneet upottavaa turverinnettä ylös kukkulalle tähyilemään vaahtopäitä tai kävelleet laskuvedellä rannanreunaa.

Silva on yksi alueen suojaisimmista ankkuripaikoista, aivan erilainen kuin edellinen Coloane. U-muotoista lahtea ympäröivät matalat kukkulat ja niiden takana nousevat seuraavat nyppylät, mikä taittaa tuulelta pahimman voiman. Puita ja pensaita kasvaa vain ohuena nauhana alarinteessä. Kukkuloiden lomassa on lampia, puroja ja pieniä vesiputouksia. Täällä ei ole majavia, joten olemme kantaneet vettä tankkiin. Yhtään kalavenettä ei ole käynyt lahdessa, joten kuningasravut taisivat jäädä haaveeksi.

Pääsiäisen huomasi vain kalenterista. Vaikka meillä sattuukin olemaan lampaanviulu jääkaapissa, se odottaa toista hetkeä. Olemme syöneet lihapataa. Ruokalistaa määrittävät ne ainekset - varsinkin vihannekset, jotka ovat seuraavaksi vaarassa pilaantua. Puerto Williamsin tarjonta oli lähtiessä tavallistakin niukempi, ja saimme mukaan vain munakoisoja, kaalia, paprikoita, tomaatteja ja pari kesäkurpitsaa. Ja tietysti perunaa, sipulia ja porkkanaa. Kaipaan nyt jo salaattia, mutta tätä vauhtia taitaa mennä tovi ennen kuin siihen saa iskeä hampaansa.

Radioyhteys on edelleen käsittämättömän huono, vaikka ennusteet loistavat vihreää. Pystyn nyt (kiitos taas Jussin ohjeiden) päivittämään sijaintikartan SSB:n lisäksi satelliittipuhelimen telnet-yhteydellä, mutta se on hidas, joten kartan päivitystiheys jää aiottua harvemmaksi - tosin ei sijaintimme toistaiseksi ole juuri muuttunutkaan :-).

Muistutukseksi taas, että vaikka päivitämme blogia, emme pysty itse lukemaan sitä tai kommentteja. Meihin saa yhteyden vain satelliittipuhelimella, kts. yhteystiedot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti