tiistai 17. maaliskuuta 2015

Huomenna Puerto Williamsiin

Caleta Silvan ja rapujen jälkeen olemme olleet kahdessa erittäin suojaisessa, mutta erilaisessa ankkuripaikassa. Caleta Cinco Estrellas tarjosi nimensä mukaan viiden tähden suojaa: pieni potero jylhien vuorten kainalossa, sen verran kuitenkin puita, etteivät williwawit (hirmupuuskat) iske. Poukamassa oli toinen vene, hollantilainen ovni 375.

Olemme kohdanneet Chilessä enemmän veneitä kuin Brasilian ja Argentiinan rannikolla yhteensä. Vastaan on tullut 12 venettä, yksi on mennyt samaan suuntaan. Vastaantulijat ovat hyvä juttu, se tietää tilaa Puerto Williamsin pienessä satamassa.

Nyt olemme toisessa suojaisessa lahdessa, Caleta Ollassa, joka on avara, mutta tiheä puusto suojaa tuulelta. Niemenkärjessä asustaa merileijonia. Tyynessä niiden karjahdukset kaikuivat ympäri lahtea ja haistoimme niiden kalanhajuisen hengityksen. Nyt tuuli viuhuu niin, että ainoa haju on kamiinan savupössähdykset. Välillä se muriseekin. Tässäkin lahdessa on toinen vene, belgialaisten nuorten punainen s/y Pirlouit.

Eilen oli hieno, aurinkoinen sää ja patikoimme neljä tuntia pitkin suomaisia kukkuloita. Tänään on satanut ja tuullut 20 m/s. Huomenna jatkamme viimeiset 60 mpk Puerto Williamsiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti