lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäispuuhaa


Pääsiäinen 2013.
Vuosi sitten ajoimme Tromssaan pääsiäisenä tekemään veneelle kevätkunnostusta. Loma meni dekkareita lukiessa ja lunta luodessa. Paluumatkalla Björnefjelletin tie oli lumen vuoksi suljettu. Ensin odotimme, sitten ajoimme saattueessa auran perässä, kunnes Ruotsin puolella tie oli suljettu. Menimme yöksi tunturihotelliin. Aamulla paistoi aurinko ja tie oli aurattu.

Las Palmasissa lumi ei ole haitannut venehommia. Mutta tahti on ollut hieman leppoisampi pääsiäisen vuoksi. Täällä kaupat olivat torstaina ja perjantaina kiinni. Satamassa oli enemmän vilskettä, kun paikalliset lähtivät merelle. Osa vietti vapaapäiviä veneellä. Liikenne oli hiljaisempaa, nyt se on palautunut katkemattomaksi taustakohinaksi.
Aamuyöllä heräsin musiikin jytkeeseen, kun satama-alueella olevassa diskossa (vai miksi niitä nykyään edes sanotaan, klubeiksi?) väännettiin nappulat kaakkoon. No, minä väänsin korvatulpat korviin. Ja liikenteen kohinaa rytmittää taas basso, joten edessä lienee toinen tulppayö.

Kolmen päivän buranakuurin jälkeen Hanski kokeili kävelyä, ei ainakaan puolessatoista tunnissa lonkka kipeytynyt. Ehkä ensi viikolla päästään maastoon.
Söimme pääsiäisjänistä ja pashaa. Täältä saa rahkaa, joten valmistin pienen satsin pashaa venäläisen äidinisänäitini reseptin mukaan. Se on kulkenut suvussa ja kuuluu harvoihin omiin pääsiäisperinteisiini. Syötiin kylläkin jo pitkäperjantaina, vaikka "saisi" syödä vasta sunnuntaina. Lapsena en millään olisi jaksanut odottaa pääsiäispäivään asti suklaamunien ilmestymistä ison pahvisen munan sisään. Nyt aikuisena voi syödä suklaat ja pashat milloin mieli tekee. Kumpi sitten parempi, odotus vai kärsimättömyys!

Jänistä maustettuna rosmariinilla, sipulilla ja tomaatilla.
Ihan hyvää, mutta kyllä lammas on aina lammas.
Hanski ompeli kolme päivää jollapeittoa.

Melkein valmis.
Kylmäboksin merivesikiertoinen pumppu on viimeksi avattu kolme
vuotta sitten. Pientä roskaa: styroksia, muovia, meriruohoa. Yllättävän puhdas.

Minäkin olen tehnyt töitä!

Hyvää pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti