perjantai 2. toukokuuta 2014

Toukokuun ensimmäinen

Suomeen lähdön lähestyminen on tiivistänyt tahtia. Kumma miten tekemätöntä riittää, vaikka aikaa on ollut kuukausitolkulla. Ei puhettakaan autonvuokrauksesta tai patikoinnista, joka päivälle riittää töitä. Pelastuslautta vietiin huoltoon ja uusi laturi saapui perille. Sovimme, että olemme mukana kun lautta avataan ja tarkistetaan. Ajankohta on muuttunut päivittäin. Ehkä maanantaina. Muuten meillä ei ole valittamista asioiden hoitumisesta, kaikki on aina tehty kuten sovittu.

Vappupäivänä pidimme vapaata ja ajoimme jo aamusta marinan vieressä olevalle ankkurialueelle. Sitä ei näin kesällä saa käyttää, mutta aika ajoin joku viipyy päivän tai yön. Syy lienee edessä oleva uimaranta: ei ole kovin hygieenistä, jos lahdella  lilluu kymmeniä veneitä vakituisesti. Mitään septityhjennystähän ei ole eikä suurimmalla osalla septitankkejakaan. Talvella (lokakuusta maaliskuun loppuun) veneitä on paljon, osa poijuissa.

Jonna ja Timo tulivat kumiveneellä kylään ja toivat lounasherkkuja. Sen jälkeen saunoimme oikein kunnolla. Oli ihana päästä uimaan, 20-asteinen vesi viilensi sopivasti. Illalliseksi grillasimme lautasen kokoiset pihvit, lisukkeena herkkusieniä ja salaattia. Ja tietysti punaviiniä, viimeinen Portugalista ostettu laatikko. Mukava aloitus toukokuulle!
Vieraat toivat myös kaasua, huomaavaista!

Hyvä päästä välillä laiturista pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti