perjantai 23. toukokuuta 2014

PurjehtijaplakettiMatkapurjehdusjärjestö Merikarhut on antanut meille Purjehtijaplaketin "merkittävistä matkapurjehduksista maailman merillä sekä niitten ansiokkaista kertomuksista ja kirjoituksista". Tuntuu hyvältä saada tunnustusta kirjoitustyöstä, ja osansa on varmasti ollut myös esityksillä ja luennoilla, joita olemme yhdessä pitäneet.

Purjehtijaplaketti on Merikarhujen lukuisista tunnustuksista ainoa, joka voidaan antaa myös järjestöön kuulumattomalle. Sääntöjen mukaan se "annetaan ensisijaisesti merkittävästä pitkänmatkan purjehduksesta, menestyksellisestä osanotosta merikilpapurjehdukseen, urheilupurjehtijalle hengenpelastuksesta merellä tai henkilökohtaisesta suorituksesta merionnettomuuden sattuessa. Tämän plaketin arvon säilyttämiseksi on suorituksen oltava todella huomattava."

Purjehtijaplaketteja on jaettu vuodesta 1961 lähtien, ja me saimme plaketin numero 29 – niitä ei siis ole jaettu joka vuosi. Edellinen annettiin vuonna 2010 sindbadilaisille ystävillemme Teijo ja Eija Sormuselle meripelastuksesta. Muita tuttuja plaketilla palkittuja ovat Pertti Duncker (s/y Merivuokko), Kari Myyrinmaa (s/y Dike / Numbawan), Pehr Sandström (s/y Cabane III) sekä Timo ja Leena Hopeavuo (s/y Tinja). Käsittääkseni Merikarhuihin kuulumattomia yksityisiä saajia on meidän lisäksemme vain Duncker. Sindbadiin on tullut yhteensä neljä plakettia, mainittujen lisäksi Kerttu ja Klaus Juvalle (s/y Aura).

Tunnustus tuli yllätyksenä ja olemme ylpeitä kuulumisestamme arvostettuun matkapurjehtijajoukkoon. Kiitos karhuille!

Kommodori Perttu Saarela ojensi plaketin Merikarhujen toimistossa.

Purjehtijaplaketteja on myönnetty vuodesta 1961 yhteensä 29 kappaletta.

2 kommenttia:

  1. Onnea tunnustuksen johdosta ja hyvää kesää. Syksyllä taas jatketaan seuraamista. :)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut! Olette sen todella ansainneet. Hyvää kesää ja uusia purjehduksia.

    VastaaPoista