maanantai 30. syyskuuta 2013

Oeiras

On rauhoittavaa, kun ei ole lähdössä. Ei tarvitse kytätä sääikkunaa eikä murehtia marinassa vietettyjä "turhia" päiviä. Hanski on käyttänyt kolme päivää pelkästään pleissaukseen. Minä olen pyykännyt ja kirjoittanut. Olemme lukeneet kirjaa keskellä päivää. Olen käynyt juoksemassa ja Hanski huoltanut venettä.
Olemme ajaneet paikallisjunalla itään ja länteen, Lissaboniin ja Cascaisiin. Ostimme viikon voimassa olevat junaliput (12 euroa), joista on ollut iloa muillekin.

Mikko antoi hyviä vinkkejä Dyneeman pleissaukseen.

Ennen kuin s/y Katariina lähti, kävin Sinikan kanssa pari kertaa kaupoilla ja kaffella. Ostimme herkkuja Cascaisin "citymarketista" nimeltä Jumbo. Oli piristävää olla naisten kesken liikkeellä.
Olemme istuneet iltaa ja höpöttäneet Katariinan ja Homelessin porukoiden kanssa. Yhtenä iltana Mantassa, jossa katsoimme leffaa Merivuokon Etelämanner-purjehduksesta. Täytyy huomauttaa, että elokuvan valinta oli vieraiden, emme tyrkyttäneet aihetta!
Ilkka, Sinikka, Mikko, Hanski ja Johanna. Jälkiruokavaihe.

Ensimmäisellä Cascaisin reissulla lounastimme s/y Anna Carolinen Janneken ja Wietzen kanssa. Tapasimme hollantilaiset ensimmäisen kerran Kaledonian kanavalla ja sen jälkeen muutaman kerran Galiciassa.
Wietze ja Janneke majoittuivat Cascaisin marinaan. Vastaan tuli tuttuja.
Anna Caroline on upeasti kunnostettu teräsvene. Olen kateellinen
varsinkin maalipinnasta!

Oeiras marina on osoittautunut mukavaksi. Sopivan kokoinen, palvelut pelaavat ja ihmiset ovat ystävällisiä. Joka aamu saamme neljä tuoretta sämpylää. Pesukone maksaa 1,50 euroa, pohjahinta tähän mennessä.
"Bom dia com pãozínho português! Boa estadía!"
 


Odotettu voimakas etelätuuli puhalsi viime viikolla. Yöllä vantit vinkuivat ja nostimet paukkuivat. Aamulla kuohut löivät aallonmurtajan yli. Onkimiehet istuivat penkillä syömässä eväitään, kun eivät päässeet kalapaikoilleen. Oli mukava olla suojassa.Marina-alueella on muutamia venetarvikekauppoja ja kahviloita, mm.
Peter's Sport Café, jota kuulemma isännöi Hortan Peter's Cafén poika.
Oeiras on lähiökaupunki. Keskusta kapeine kujineen ja kirkkoaukioineen on parin kilometrin päässä  marinasta. Noin kilsan päässä on kuitenkin ostokeskus, jossa ihan kelpo ruokakauppa liha- ja kalatiskeineen, hyvä leipomo ja kahvila sekä mm. kampaamo. Rantaa kiertää lenkkeilijöiden suosima kävelyraitti. Vieressä on kaksi uimarantaa, joissa tosin ei enää näe väkeä. Marina-alueeseen kuuluu lisäksi maauimala, joka suljettiin 15.9. Syksy tulee.

Sää on ollut sateinen, mikä ei muuten haittaisi, mutta sadetakki hiostaa kosteassa ja lämpimässä säässä. Veneessä sisälläkin on kosteaa. Saunomista ei voi ajatellakaan, mutta eilen kiuas oli pienellä lämmöllä ja toi hieman kuivuutta sisätiloihin. Odotan Suomen kirpeää syysilmaa ja sienimetsää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti