maanantai 19. elokuuta 2013

Viikko vielä

Vene on nyt lähtökunnossa, Hanski on tehnyt huoltohommia ja minä olen täydentänyt ruokavarastoa - en ylenmäärin, koska edullisemman hintatason maahan ollaan menossa. Tankkasimme dieseliä ja hinta oli tähän mennessä edullisin, euron litra. Auto tuli laiturille, täällä Dinglessä ei ole venejakelupistettä, vaikka kalapaatteja ja muita paatteja riittää.

Ensimmäinen suunnitelma alkuviikon lähdöstä siirtyi, sillä sääikkuna on kaponen, kaksi matalaa vastatuulineen tulee peräkanaa. Mutta perjantain-lauantain paikkeilla näyttää siltä, että saamme korkeapaineen myötäiset reunatuulet. Lähdemme kuitenkin tänään Dinglestä. Vaikka laiturissa oleminen on ollut helppoa, voisi sanoa luksusta, alkaa 24 euron vuorokausimaksun raksutus hirvittää.

Sääfaksin ennuste perjantain ja lauantain väliselle yölle.
Korkeapaine tuo ennusteen mukaan useaksi päiväksi pohjoisen
puoleisia tuulia - toivotaan että se pitää kutinsa!

3 kommenttia:

  1. Moikka teille:-) Myös täällä Brestissä tutkitaan kovasti säätaulukoita, joissa tuulen voimakkuus ja suunta vaihtuu useamman kerran päivässä. Täältä katsottuna näyttää nyt siltä, että huominen voisi olla mahdollinen tai sitten saa odotella ainakin ensi viikon alkuun -mutta voi olla että muutaman tunnin kuluttua näyttää taas ihan erilaiselta;) T. Maiju ja Juha s/y Panthera

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla teistä! Ollaan mietitty, oletteko päässeet lähtemään. (Pitäisi liittyä fbookiin että voisi kommentoida siellä...)
    Joo, tää on tätä, alituista puntarointia. Meillä näyttää nyt olevan varsinainen ladonovi sään suhteen, korkeapaine pysyttelee paikoillaan pitkään. Lähdemme joko perjantaina tai lauantaina. Coruna on päämäärä, kun emme ole tuolla purjehduksen "must"-satamassa koskaan olleet. Ehkä tavataan siellä - tai sitten jossain muualla, toivottavasti! Kärsivällisyyttä ja suotuisaa sääikkunaa!

    VastaaPoista