keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Takatalven aamiainen

Eilen maisema muuttui. Sääennusteessa on lumihiutaleen kuvia ja pakkaslukemia koko viikolle. Purjeet saatiin paikoilleen ennen takatalvea, mutta lähtökunnossa ei olla ihan vielä, eikä lumisateeseen viitsi merelle  muutenkaan mennä. Odotellaan.


Taas opin uutta tänään aamiaista laittaessani: munat kannattaa tällä kelillä paistaa eikä keittää. Munien - tai minkä tahansa - keittäminen höyrystää ikkunaluukut ja ovipleksin märkään huuruun. Piirtoheitinkalvot pitävät sivuikkunat kuivina, mutta yksinkertaiseen ruutuun kertyy kosteutta.
Toinen aamiaishuomio: kahvimaito kannattaa lämmittää ellei halua haaleaa kahvia. Se onnistuu mainiosti pikku teräskannulla kamiinan päällä. Ostin kannun Suomesta Högsåran luotsitupalaisten vinkistä. Siinä on pressopannuista tuttu siivilä, jolla saa maidosta vaahtoa. Täällä niukkuuden keskellä caffe latte maistuu ylellisen hyvältä. Pystymme välttämään pikakahvia vielä noin kuukauden, sen verran on Punta Arenasista ostettua amerikkalaista suodatinpurua. Vaikka ei se pikakahvikaan huonoa ole, sitä kokeiltiin välillä.
Kauppojen rajoittuneeseen tarjontaan on jo taas tottunut. Viime lauantaina sain saaliiksi kukkakaalin. Harvinaista herkkua, tehtiin keittoa. Kohta menen hakemaan paikalliselta tutulta jugurtinjuurta. Sen löytyminen sai naapuriveneen rouvan pomppimaan ilosta - kirjaimellisesti.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä Auli ja Hanski! Harmi kun ei Suomessa nähty, mutta ehkä joku päivä törmätään jossain. Ollaan yhteyksissä.

    VastaaPoista
  2. No tosi harmi! Taidettiin lähteä ennen kuin tulitte tai sitten meillä oli loppuaika liian buukattu. Eilinen lumisade oli ihana, nyt sataa vettä... Mutta kaikki hyvin, veneessä lämmin.

    VastaaPoista